Eksjö Vimmerby

Fyra allvarligt skadade i krock med rattfyllo

Nu åtalas en man vid Eksjö tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri efter den otäcka olyckan på rv 40 mellan Eksjö och Nässjö innan jul.

Åtalet gäller grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada och olovlig körning. Åklagaren har fått uppgifter från Interpol om att mannen saknar körkort.
Olyckan inträffade när den mycket berusade mannen kom över i motsatt körriktning och frontalkrockade med en mötande bil.
Inte nog med att mannen var berusad, i bilen hade han också alkoholhaltiga drycker. Polisen har beslagtagit öl och flera ölburkar från bilen, alkohol som polisen inte tänker lämna tillbaka till mannen.
Fyra personer i den mötande bilen skadades allvarligt, skadorna bedömdes inledningsvis som livshotande. Bl a frakturer i nacken, bäcken, blygdben, halskotor och fot, hjärnskakning, benbrott, allvarliga blödningar och skador på tarmsystem som måste opereras bort. Det handlar om en man i 60-årsåldern och tre män i 20-årsåldern, alla hemmahörande i Vimmerby kommun.

LÄS MER: Hade tre promille – fortfarande livshotande skador efter frontalkrocken på rv 40
LÄS MER: Frontalkrock på rv 40 i natt – en livshotande skadad

Mannen som är medborgare i ett sydösteuropeiskt EU-land hade 1,69 promille alkohol i blodet. Mannen har i förhör erkänt grovt rattfylleri och olovlig körning men förnekat grovt vållande till kroppsskada.

Ett av vittnena som under rättegången ska vittna till styrkande av brott är VDn för kommunala energibolaget Nässjö Affärsverk, Patrik Cantby.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook