GALNINGARNA – De nätsurfar mest av alla i hela Sverige | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Nyheter

GALNINGARNA – De nätsurfar mest av alla i hela Sverige

Sverige toppar en global lista över hur stor betydelse internet har för invånarna (Studien ”Web Index” som omfattar 61 länder och genomförs av World Wide Web Foundation) och det finns ett område i norra Sverige där invånarna verkligen visar vägen – Surfbältet.

Från Gällivare till Strömsund sträcker sig ett bälte genom landet där invånarna mobilsurfar 2,5 gånger mer än rikssnittet.

Det finns ett område där det surfas mer än någon annanstans i Sverige. Från Gällivare till Strömsund, via Älvsbyn, sträcker sig en nordlig landremsa där invånarnas surfmängd är 2,5 gånger högre än rikssnittet. Området upptäcktes mer eller mindre av en slump när Tele2 sammanställde trafikdata för mobil och mobilt bredband i det rikstäckande nätet.

– Surfbältet och de här siffrorna krossar den gamla myten om att den mobila uppkopplingen skulle vara bättre i storstäderna än i Norrland. I framtiden kommer alla surfa som i Surfbältet. Surf har blivit som ett sjätte sinne, både för att lösa problem på nya sätt och göra vardagen roligare. Från att streama serier eller betala räkningar, till att ta ett läkarbesök på bussen till jobbet. Surfbältet är ett perfekt exempel på hur tillgången till uppkoppling trycker gasen i botten på den utvecklingen, säger Samuel Skott, vd på Tele2, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook