Girighet är en rot till allt ont, står det i Bibeln | Höglandsnytt
Debatt

Girighet är en rot till allt ont, står det i Bibeln

Socialdemokraternas s k ”golden boy” har nu varit i USA för att skriva en ny bok. Enligt min mening är Bodström en politisk broiler, ett politiskt skämt och bör aldrig mer få några politiska uppdrag för soc ialdemokraterna.

Han dömer ut Juholt och Jämtin i sin nya bok och inkompetensförklarar deras politiska gärningar, enligt medierna.

Själv satt han i riksdagen samtidigt som han drev advokatbyrå. Han befann sig i rättssalarna och arvoderades med cirka 2 000 kronor i timmen samtidigt som han uppbar riksdagsmannalön.

Det agerandet tillsammans med den nya boken visar att han inte är ett dugg bättre än näringslivets alla girigbukar.

Juholt vill utrota barnfattigdomen medan Bodström kacklar om att partimedlemmarna ska sluta kalla varandra ”kamrater”.

Karin Jämtin är en utomordentligt skicklig politiker och står för solidaritet och jämlikhet på ett trovärdigt sätt medan Bodström satt sig i styrelsen för en ojämlik friskola.

Bodströms förtroendekapital som socialdemokratisk politiker är för länge sedan förbrukat.

Att kalla valet av ledare för socialdemokraterna för en kupp har sin grund i Bodströms girighet, då han tror sig kunna sälja fler böcker genom denna kritik.

Själv tänker jag inte ens låna boken, än mindre köpa den.

Nu är det dags att socialdemokraterna slutar gulla med en f d politiker, som utnyttjar sin ställning för att berika sig själv. Det är i högsta grad ovärdigt av en socialdemokrat att utnyttja det politiska förtroendeuppdraget för att enbart berika sig själv.

Kanhända har jag varit alldeles för naiv, när jag hittills trott att socialdemokratisk politiker blir man för att man har ett genuint intresse av att förbättra människors vardag genom det politiska arbetet. Inte i första hand för att fylla på sin egen plånbok.

IRENE WAHLINSävsjö

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook