Debatt Opinion

Girigheten och avideologi(s)eringen saknar gräns

Det socialdemokratiska partiets ekonomi är i kris får vi veta. Detta därför att man underhåller Mona Sahlin m fl avdankade politruker. Det räcker sålunda för flertalet av dessa inte att leva på riksdagslöner och riksdagspensioner som ligger långt över vad den vanlige medborgaren tjänar eller får i pension.
Inte nog med att en socialdemokratisk regering tog 250 miljarder från pensionärerna. Man skäms trots detta inte för att göda den närmaste toppen, samtidigt som många pensionärer har svårt att klara sig månaden ut.
Hur länge skall medlemmar och presumtiva väljare låta sig luras av att Löfven representerar ett socialdemokratiskt parti.
Inte nog med det ovan sagda. Uppslutningen kring EU.s antisociala och extrema marknadspolitik liksom godkännandet av Lissabonfördraget borde få flertalet att inse att detta parti inte representerar arbetarrörelsens idéer.
Inte nog med att EU är antisocialt. Det avvecklar demokratin och arbetarnas och löntagarnas rättigheter successivt och är med denna eländiga politik på väg att skapa ett större proletariat i Europa, som i antal betydligt överträffar det som fanns på 1900-talet. Trots den extrema högerpolitiken kommer aldrig minsta kritik från de socialdemokratiska EU-politikerna och inte heller från någon socialdemokratisk riksdagspolitiker eller LO. Går det att dra någon annan slutsats än att detta parti kan inte företräda eller verka för arbetarrörelsens idéer så som de en gång formulerades av August Palm, Per Albin, Tage Erlander, Wigfors, Möller och Olof Palme.
Som socialdemokrat utan parti måste jag ställa frågan. Kan jag rösta på detta parti utan att svika mina egna och de nämndas ideal och visioner?

Olle Ljungbeck

[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook