Glöm inte sylten när ni äter ostkaka


[adrotate banner=”28″]
”Glöm inte sylten”, skriver en ostkakeälskare i en insändare på Höglandsnytt Debatt på tal om kampen för ostkakans bevarande.

2013-11-01 20.34.57Det finns många recept på ostkaka. För att verkligen få smaka en god ostkaka ska man helst undvika de fabrikstillverkade. Men ofta när det serveras hembakad ostkaka slarvas det också. Jag tänker då främst på sylten.
Vispad grädde till ostkaka kan man både ha och mista men sylten däremot är synnerligen viktig.
Som sagt slarvar man och serverar kanske dålig köpesylt. Låg kvalitet med låg procenthalt bär. För att ostkakan verkligen ska bli en smakupplevelse gäller det att servera den med högklassig sylt. Helst hemkokt sylt med hög bärhalt.
Jordgubbssylt är inte den bästa, hallon och blåbär passar bättre (och känns ännu mer småländskt).
Bara några tips från en ostkakeälskare
[adrotate banner=”27″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Glöm inte sylten när ni äter ostkaka”

  1. Profilbild för lasse b
    lasse b

    på tal om sylten till Smålands nationalrätt; det enda rätta är hjortronsylt alternativt klarbärssylt …