God natt Vetlanda! Katastrof i natt

God natt Vetlanda BK. VBK hade inget att hämta i fredagens cupmatch mot Hammarby och gjorde då en av sina sämsta halvlekar på försäsongen när man föll med 4-8 (1-5).

VBK har lovordats för sina insatser hittills under försäsongen men för de första 30 minuterna mot Hammarby blir det inte många rosor. Det började i alla fall bra…

VBK tog en tidig ledning med 1-0 genom Axel Ekholm. Men bara sex minuter senare låg man under med 1-4. Detta via två straffslag till Hammarby och två ordentliga bjudningar av VBK. Därav ett inslag från egen hörnflagga som Niklas Gälman slog rätt in i mitten till forne VBK-spelaren Jesper Jonsson. De fyra målen föll alltså inom loppet av sex minuter.

Och bara tre minuter senare gjorde Jonsson sitt tredje mål och ställningen 1-5. Därmed var givetvis matchen redan avgjord och VBK:s cupsaga all.

Visserligen höjde sig VBK något i andra halvlek och gjorde både 2-5 och 3-5 (Daniel Johansson på straff resp Philip Lindqvist på hörna) men man hade skapat sig en alltför tung uppförsbacke i första halvlek. Johansson slog senare in ytterligare en straff.
Man möter förvisso finska Veiterä på lördagen men den matchen är bara av akademisk betydelse.