GODKÄNT VETLANDA BK! – NY STORFÖRLUST IKVÄLL

Lägg ett karbonpapper över första mötet Edsbyn-Vetlanda BK så har du facit av kvällens möte. VBK förlorade med ett antal mål men först efter att ha gjort en mycket bra första halvlek.

Matchen slutade med klara 1-7 (0-1) och att rätt segrare korades råder ingen tvekan om. Även om VBK hade ett antal avslut i andra halvlek så var det ett överlägset Edsbyn.

Men under de första 45 minuterna stod VBK upp mycket bra. Och det var inte förrän i slutminuten av första halvlek som gästerna gjorde 0-1 på en retur.

Så långt hade VBK presterat ett uppoffrande försvarsspel och hade väl så mycket spel som Edsbyn. Vad man dock hade emot sig var marginalerna. Både när det gäller i själva spelet och de tveksamma domsluten. Om det var tio av den senare varan så var alla till fördel för Edsbyn.

I andra halvlek gjorde Edsbyn två snabba mål innan Tobias Nyberg kunde reducera till 1-3 på ett kanonskott. VBK fortsatte att spela till sig några halvchanser men fler hemmamål blev det inte. Edsbyn hittade dock rätt fyra gånger. Framförallt med att sprudlande anfallsspel med flera spelare delaktiga högt upp i plan. Det var en stor skillnad mellan lagen.

VBK gjorde en klart godkänd match, men man räcker helt enkelt inte till mot dagens Edsbyn. Nu möts lagen i Edsbyn på onsdag i den tredje matchen. Därefter tar säsongen slut för VBK.

VBK är dock i fint sällskap. Även Västerås, Broberg och AIK ligger under med 0-2 i respektives matchserien.