Ekonomi Höglandet

GRANSKAD – därför får grannen skatteåterbäringen nu, men inte du


I den andra omgången av årets skatteåterbäring får cirka 3,2 miljoner personer dela på drygt 23,5 miljarder kronor före midsommar. Det står klart efter att Skatteverket har avslutat den andra omgången av årets granskning av inkomstdeklarationerna.

Av de nästan 5,8 miljoner personer som har deklarerat digitalt kommer 3 164 315 personer att få dela på totalt 23 545 839 647 kronor i skatteåterbäring före midsommarhelgen.

Redan till påsk i år fick över en halv miljon personer drygt 4,3 miljarder totalt i skatteåterbäring, de som skaffade digital brevlåda och deklarerade digitalt före 29 mars.

I den här andra omgången får den som har skatt att få tillbaka normalt pengarna insatta på sitt konto under torsdagen den 8 juni eller fredagen den 9 juni. Det förutsätter att man har deklarerat digitalt senast den 2 maj och har anmält konto för utbetalning.

– Från och med den 5 juni börjar beskeden om slutlig skatt att skickas ut till dem som har digital brevlåda, den här andra omgången. Utskicken på papper pågår i flera omgångar fram till midsommar, därför kan en person i ett område få sitt besked före sina grannar eller sin familj, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Ett antal deklaranter kommer inte att få sina pengar före midsommar, trots att de har deklarerat digitalt och har anmält godkänt konto för återbetalning.
– Det kan bero på att de har tagits ut för granskning och att denna ännu inte är klar, säger Johan Schauman

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook