Ekonomi Eksjö Jönköping

GRANSKNING EFTER EKONOMISKA FIASKOT – Eksjöchefen berättar


Oberoende granskning av kommunala evenemangsbolaget Destination Jönköping AB klar efter det enorma Gladiator-fiaskot.

Jönköpings kommun anordnade en Gladiatorutställning ifjol och hybrisen slog till av sällan skådat slag. De enormt uppblåsta förväntningarna mötte verkligheten och utställningen lockade ett blygsamt antal besökare. Följden blev en enorm miljonförlust i kronor.

Efter arrangemanget har nu bolagets rutiner granskats av revisionsbyrån Deloitte på uppdrag av kommunen. Chef för bolaget är den välkände Eksjöföretagaren inom vårdbranschen, Marcus Axelsson som under sin tid som vårdföretagare också var chef för Eksjö kommuns avdelning för tillväxt- och utveckling (en post som han tillträdde utan att fackliga företrädare konsulterats). Axelsson tillträdde som chef för Destination Jönköping AB efter Gladiator-fiaskot.
”Vi har välkomnat den här utredningen. Jag är imponerad. Nu lär vi oss”, säger Axelsson i ett pressmeddelande.

Utredningen kommer med vass kritik mot Destination Jönköping och nu har kommunala ledningen för bolaget satt press på VD och ekonomichef att skaffa sig information om större projekt i tidigt skede så att inte ekonomin äventyras.

Destination Jönköping ska även se över internkontrollen av upphandlingar och säkerställa rutiner för styrelsebeslut kring större projekt, samt större förändringar av pågående projekt.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook