Debatt Opinion

Grattis Eksjö – nu flyttar jag

”När både allians och opposition tävlar om att höja skatten mest då väljer jag att flytta från Eksjö kommun. Jag har fått nog.”

Inte bara det att Alliansen i Eksjö kommun inte lyckas styra ekonomin rätt och spara på rätta ställena. De vill också höja skatten. 50 öre till på köpet. Från sossarna kunde man väl inte väntat någon hjälp men att de vill höja med hutlösa 75 öre känns inte vettigt. Inte riktigt klokt. Har ingen av politikerna i kommunen förstått vad en skattehöjning innebär? har de inte förstått var pengarna kommer ifrån?
Jag tänker inte finna mig i skattehöjningen. Finns många som jag. Jag flyttar till en kommun med lägre skatt. Finns många sådana.
Det känns så lågt, som en total brist på politisk vilja eller förmåga att dra till med skattehöjning.
Samtidigt ska förskolor stängas. Så kommunens fina vision är bara bläck på papper. Ta och se över de svarta hålen i förvaltningen där pengarna försvinner. Måste det finnas tre avlönade kommunalråd till exempel? Och den osynlige kommunchefen verkar ju inte få mycket gjort, är det förresten nån av pappersvändarna som gör det?
Och så naturligtvis Olsbergs arena. Den drar pengar må ni tro. Vi Eksjöbor (snart före detta i mitt fall) är trötta på storsatsningar som bara kostar. Min fråga till kommunledningen är hur många ungdomar som valt att inte flytta från Eksjö för att Olsbergs arena finns? Visa mig siffrorna så kanske jag ändrar mig.

Anders, f d Eksjöbo

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Visst satte man kaffet i halsen när man såg vad de ville höja med. Kanska Kommunen ska se efter vad de kan spara på förutom alla de som jobbar på dagis,skola,inom soc.sektorn. Förbjud övertid för de som jobbar heltid, inga möten efter arbetstid som ger mer klirr i lönekuvertetBehövs alla chefs tjänster. Inga löneökningar på de som tjänar över orimligt mkt pengar.Behövs alla tjänster i kommunhuset? de kanske annars kan gå ner i % för att hjälpa till att förbättra ekonomin. Sälj Olsbergs arena. Se över alla onödiga utgifter.

    1. ”Man kan inte äta kakan och ha den kvar”.Har man ett av världens mest generösa invandringspolitik, där dess konsekvenser påverka alla områden i en välfärdsekonomi.Kritisera man denna politiken så får man höra att Sverige är ett rikt land.Så varför allt gnäll om höjda skatter och sämre välfärd när vi är ett sånt rikt land?

  2. Det är alltid så lätt att hitta de enkla sanningarnas lösningar. Hoppas du blir nöjd i den andra kommunen där skatten är lägre för det vet ju alla, mycket pengar i plånboken är helt alenarådande för god trivsel.
    Eller så stannar du och hjälper till – alla har vi ett ansvar. För saken är den, det finns inga enkla sanningar här. Verkligheten stämmer absolut inte in med den du har för ögonen och utgår ifrån. Således finns det heller inga enkla lösningar. Så ta ditt ansvar och lär dig mer så att du får en korrekt helhetsbild att applicera konstruktiva lösningar på.

Kommentarer avstängda