GROVT RÅN – Stal valpar från fastbunden kvinna | Höglandsnytt
Nyheter

GROVT RÅN – Stal valpar från fastbunden kvinna

Åklagaren har väckt åtal mot två personer för grovt rån, mot en person för medhjälp till grovt rån och mot två personer för häleri.

Enligt åtalet har rånarna stulit hundvalpar genom att utsätta en kvinna för våld i hennes bostad. Huvudförhandlingen är planerad till fyra dagar i juni i Kristianstads tingsrätt.

Enligt åtalet har en kvinna överfallits i sin bostad i Önnestad utanför Kristianstad den 9 januari 2019. Åklagaren gör gällande att kvinnan utsatts för våld samt blivit bunden och tejpad av två av de tilltalade.

Enligt åklagaren har de båda tilltalade sedan stulit sex hundvalpar från kvinnan. En ytterligare tilltalad har enligt åklagaren hjälpt rånarna genom att bl.a. annonsera om valparna och sälja vissa av dem.

Två personer är åtalade för häleri för att de har tagit emot en valp respektive låtit rånarna använda en bostad för förvaring och försäljning av valparna.

Åklagaren gör gällande att rånet är grovt, eftersom rånarna har visat synnerlig råhet. De båda personer som har åtalats för rånet är häktade.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook