Eksjö Nässjö

Grovt våldsbrott i Nässjö – ung man misstänkt


Idag måndag eftermiddag ställs en ung man bosatt i Nässjö inför häktningsförhandling i Eksjö tingsrätt. Han är misstänkt för grova brott.
UPPDATERAD 1135, 1630

Polisen fick strax efter kl 23 natten till i fredags larm om våldsamheter i Nässjö.
En man i 20-årsåldern är greps i en bostad där han ska ha gjort sig skyldig till misshandel och grovt olaga hot mot sin f d flickvän, en kvinna betydligt äldre än mannen.
Kvinnan var inte i behov av akut sjukvård.
Efter förhör och beslut av åklagaren blev mannen anhållen. Enligt polisens uppgifter har mannen slagit kvinnan i ansiktet och hotat henne med ett tillhygge som han beväpnat sig med.
Brottet ska ha begåtts i kvinnans bostad i Ingsberg. Under utredningens gång har ytterligare uppgifter framkommit om att mannen, som är bosatt i Åker, redan i mitten av juni ska ha hotat och misshandlat kvinnan.
Åklagare har nu begärt mannen häktad och under eftermiddagen gick tingsrätten på åklagarens linje och häkta mannen. Inom ett par veckor ska åtal vara väckt från åklagarens sida.
”Det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning. Det finns risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet”, menar kammaråklagare Maria Rensfelt.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook