Grovt våldsbrott – man svårt misshandlad med sparkar och slag | Höglandsnytt
Jönköping

Grovt våldsbrott – man svårt misshandlad med sparkar och slag


Blod och brutna ben i kroppen. Det blev inte som han hade tänkt när han besökte huset. De båda männen tog till grovt våld.

Två män i 40-45-årsåldern från Jönköpings kommun har åtalats vid Jönköpings tingsrätt misstänkta för grov misshandel. Brottet ska ha begåtts i den ene misstänktes bostad i närheten av rv 40 vid Tenhult.

De båda männen har, enligt åklagarens stämningsansökan, tillsammans och i samförstånd misshandlat brottsoffret, en man, med slag och sparkar mot huvudet och bålen. Brottet ska ha begåtts i mitten av januari.

Brottsoffret fick, förutom smärta och blödning, missfärgningar i ansiktet och övre delen av bålen, sårskada på högra övre ögonlocket och fraktur på näsbenet.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom de åtalade visade särskild hänsynslöshet och råhet genom att tillsammans misshandla målsäganden med upprepade slag och sparkar mot bland annat huvudet”, menar Kammaråklagare Anders Brokelind.

Den ene åtalade har i förhör förnekat brott. Den andre saknar minne från händelsen.
Två personer ska dock vittna om att de talat de båda misstänkta på telefon och att de då berättat att de nyss misshandlat brottsoffret. Polisen hittade också brottsoffrets blod i bostaden och på klädesplagg som de båda misstänkta bar.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook