Gunilla Hjelm (c) får fortsätta viga Vetlandabor

Vice kommunalrådet Gunilla Hjelm (c) har fått förlängt förordnande som vigseförrättare i Vetlanda kommun.

Länsstyrelsen ger Gunilla Hjelm tillstånd att viga par fram till nyårsafton 2016.
Vetlanda kommun föreslog att Gunilla Hjelms förordnande skulle förlängas och länsstyrelsen har nu kontrollerat Gunilla Hjelms kunskaper och kvalifikationer och anser att hon har vad som krävs för jobbet.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

 1. Oj va bra. Gunilla som stor förespråkare för månggiften. Bra val. Gunilla kan då uppmuntra sin och centerns idé om månggifte genom att reducera taxan då hon viger vid månggiften. Trots att vigselakten kanske måste föredras flera gånger kan hon kanske låta månggiftena gå som enkel-giftemål. Gunillas feminism kan ge kvinnorna oanade möjligheter att få uppleva flera karlar i samma äktenskap. Högtidsstunder för feminismen ger kvinnorna nya framtid och ny vår!
  Lycka till!

  1. Vetlandabo: Visst är det märkligt hur lätt det är att lägga påståenden i andras mun, särskilt enkelt är det att skriva hånfulla kommentarer under en helt anonym signatur. Hör gärna av dig med ditt rätta namn och kontaktuppgifter så kan vi träffas för att ta en diskussion.

   För er andra läsare av Höglandsnytt. Jag är inte för månggifte och kommer inte att förespråka något sådant. Idén är inte min och har inget med feminism att göra. I Vetlanda betalar inte brudparen något för att gifta sig borgerligt. De av Länsstyrelsen utsedda vigselförrättarna i Sverige får ett arvode från Länsstyrelsen för en vigsel på 110 kronor före skatt. Om ni går i giftastankar så kontakta kommunkansliet i Vetlanda så hjälper vi till med vigselcermonin i stadshuset eller på någon annan plats.
   Välkomna!

   1. En lågprioriterad fråga – som många ser det – ger anledning till snabb rekation och förklaringar från Gunilla Hjelm (C).
    Numera lyser kommunalrådet Hjelm mest med sin frånvaro, men är hemma när det bränner till och hon blir ställd i ljuset.
    ”Vi andra läsare” förväntar oss inlägg av Gunilla Hjelm, – om viktigare kommunalrådsinsater än att vara vigselförrättare. T.EX. redovisningar av var centern och maktblocket har för inriktning med att lösningar nås för de stora frågorna, som Idrottshall, Kulturhus, reparera Mogärdeskolan eller bygga nytt.
    Göran Lindell (C) var snabbt ut med sin syn på månggifte, mot att Gunilla Hjelm har passat i den frågan och fler spektakulära utspel från ”Stureplanscentern”.

    Vetlandas ekonomistyrning, prioriteringar, och obalans i maktutövningen inom vår kommun, skulle vara klädsamt om centerkvinnorna i Sveriges ordförande – gav tid för att belysa ute i offentliga rummet.

Kommentarer avstängda