Eksjö Nyheter

Gruppvåldtäktsman vill vara med när dottern föds – får inte permission

Den 25-årige Vimmerbybon som dömts för gruppvåldäkten i Mariannelund får inte permission från häktet för att vara med när hans dotter föds.

Vimmerbybon väntar barn tillsammans med en tonårig flicka som beräknas nedkomma med en dotter i början av juni.
25-åringen som ansågs som huvudman i gruppvåldtäktsfallet i Mariannelund har ansökt om permission.
Både häktet i Jönköping och Kriminalvården har efter överklagan nekat 25-åringen att vara med kring förlossningen.
Anledningen är att han återfallit grov brottslighet med täta mellanrum och dömts för dessa.

Att vara med när dottern föds anses inte vara skäl nog för permission.

25-åringen dömdes till sex års fängelse för sin delaktighet i gruppvåldtäkten i Mariannelund.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

10 Comments

 1. Att bara ha mage att begära permission! Om jag ger fasen i att hålla på med en massa dumheter kanske man slipper sitta inne. Nä, lås in och kasta nyckeln i en djup brunn.

  1. Endast om det finns en extranyckel för sånt håller vi inte på med i Sverige. Här har vi lagar och regler som alla ska dömas efter, inte nåt medeltida straffsystem. Jag är trött på såna där kommentarer från folk som inte förstår värdet av ett rättssamhälle.

 2. Ett barn kan inte födas med skuld. Att ett barn föds är aldrig fel.
  En pappa är lika mycket förälder som en mamma.
  Att neka en far att se sitt barn födas är grymt, mycket grymt. Kan aldrig leda till något bra. Ett helt onödigt straff. Stackars, stackars lilla dottern. Hoppas hon och mamman kommer reda sig i framtiden.

  1. Med tanke på vilket brott han är dömd för och vilken kvinnosyn han har så är det inte särskilt grymt anser jag. Med stor sannolikhet så klarar sig både mor och dotter bättre utan honom i sitt liv.

  2. Du har bara ett rätt och det är att pappan är lika mycket förälder som mamman. Han borde kanske ha tänkt lite längre innan han begick ett avskyvärt brott. Man får alltid ta konsekvenserna av sitt handlande. Han skall sitta där han sitter tills han suttit av sitt straff. Sen får de mer än gärna skicka hem honom till sitt land.

 3. Han får väl vänta och se sitt barn tills han kommer ut. Det är ingen förmildrad omständighet att han får barn. Det är han själv som ställt till det och då får man ta sitt straff oxå. Sådana som han skall inte gå lösa i samhället. Nästa gång är det kanske din dotter eller son som blir våldtagen. Då gissar jag att det blir ett himla liv.

 4. Tycker han sitter bra där han sitter! Tycker inte heller det är ett skäl för permission.

 5. Han visste att hans dotter skulle födas så då kunde han ha låtit bli att våldta kvinnan. Han ska stanna där han är. Ge fan i o göra såna här hemska brott så kanske alla barn har sina föräldrar hos sig under förlossningen och hela livet!

Kommentarer avstängda