HA74 pressades av bottenlaget

HA74 mötte överraskande tufft motstånd när IF Lejonet från Landskrona gästade Sävsjö ishall idag lördag.

Det blev vinst naturligtvis, med 4-3 (1-0, 2-2, 2-1) men ingen överlägsen målfest som förra gången HA74 mötte IF Lejonet.
Det började strålande. Med inte ens en minut spelad gjorde Oscar Fransson 1-0.
Första halvan av andra perioden såg fyra mål på 7,5 minut. Två från vardera laget.
I andra perioden kvitterade Lejonet i powerplay. Martin Andersson drog in 2-1 när HA74 fick ett numerärt överläge. Lejonet svarade återigen innan Danniel Andersson kunde göra 3-2, också det i powerplay.

I tredje perioden kvitterade Lejonet på nytt och pressade HA74 men fick sedan två raka utvisningar med kort mellanrum, något som Pontus Hedstål utnyttjade genom att göra segermålet 4-3 med drygt 9 minuter kvar av matchen.

Spänningen höll i sig till slutet när HA74 tvingades spela 3 mot 5 i slutminuterna.

HA74 vann skotten betydligt mer överlägsen, 47-24.

HA74 har nu mer eller mindre säkrat segern i Alltrean B.