HA74s nya monstervändning – vann ikväll efter segermål i slutsekunderna

Det är inte helt klart hur Höglandet ska förmå förstå HA74s vinst under onsdagskvällen.

HA74 var på väg mot hockeyettan och sista hindret var derbyfesten i Värnamo på onsdagskvällen. Värnamo GIK som inte hade någonting att spela för överhuvudtaget tänkte dock inte ge sig.

Värnamo ledde med 2-0 inför tredje perioden. I början av perioden gjorde HA74 2-1 men missade strax därpå en straff och kort därefter gjorde istället Värnamo 3-1.

HA74 pressade på och kunde göra 3-2 med knappt tre minuter kvar. Därefter tog laget timeout.
Popanicic lämnade kassen med två minuter kvar. 3-3 kom med knappt 1,5 minut kvar.
HA74 fortsatte pressa. Det var bara tre poäng som gällde och med 17 sekunder kvar kom 3-4. Olof Svensson gjorde målet och är nu Höglandets stora hjälte.

HA74 slutade tvåa i kvalserien, på lika många poäng och lika stor målskillnad som Mjölby HC men tack vare fler gjorda mål än MHC. Andraplatsen kan räcka till hockeyettan.