Ishockey

”Hade svårt att andas” – Niklas Hjalmarsson förbjöds tala efter halsskadan


Efter vinst i första semifinalmatchen närmar sig nu Eksjöspelaren Niklas Hjalmarsson en tredje Stanley Cup-final och han har återfått talet efter den otäcka halsskadan i kvartsfinalserien mot Minnesota.

Hjalmarsson täckte ett skott och pucken träffade honom i halsen. Först nu drygt två veckor efter olyckan får han prata om den.
”Jag var rädd eftet att det hänt. Det var svårt att andas i några minuter. Jag är glad att jag återhämtade mit snabbt. Jag är bara glad att jag överhuvudtaget kan tala igen”, säger Niklas Hjalmarsson, enligt USA Today.

Hjalmarsson fick talförbud av sin läkare.
”Prata inte såtillvida du inte kan tjäna pengar på det”, ska läkaren ha sagt.
Niklas Hjalmarsson spelare nu med ett halsskydd.
Hjalmarsson ska dock ha försökt säga några meningar under matcherna men det var smärtsamt.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook