Debatt

Hallå Nässjö kommun, tänk på bowlingen också

”Nu Nässjö Kommun. Det är dags för höja statusen på bowling”, skriver fullmäktigeledamoten och Forserumspolitikern Mert Cimen (mp) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

I söndags tog Team Clan SM-Guld i bowling. Otippat av många att Clan skulle ta hem det. Pergamon som har många stjärnspelare var favorit att ta hem guldet. Men Nässjöborna och spelarna trodde på varandra och det blev fallet!

Men Nässjö Kommun? Har ni ens tänkt på att bowling är stort i Nässjö? Jo tur det så fick välförtjänta Pontus Andersson idrottspriset för ex antal veckor sedan, men annars? Nässjö bowling som satsar på varenda lag i sin bowlinghall. Det är inte bara Team Clan, Finns andra klubbar som Swedoor Bk (där jag spelar) Pondus och dam-laget BK Högland. Men oftast hör vi inte ett enda ord ifrån lokalpolitiker i Nässjö Kommun att vi har så duktiga bowlingspelare i Nässjö. Dessutom tar de SM-GULD i bowling.

Jag hoppas att politiker tar detta på allvar och kan uppmärksamma detta! Det kommer jag att göra! En ordentligt firande och bra publicitet. Kanske förtjänar bowlingarenan en uppfräschning eller varför inte tänka på bowlinghallen när det ska byggas en ny simhall? Skulle verkligen vara något för Nässjö. Tycker att Nässjö är en bowlingstad, Tänk på att bowling är också en sport!

Mert Cimen
Kommunfullmäktigeledamot Nässjö Kommun Miljöpartiet.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook