Halv miljon extra till SFI-utbildning | Höglandsnytt
Vetlanda

Halv miljon extra till SFI-utbildning


Vetlanda kommun har fått drygt en halv miljon kronor av Skolverket för att utveckla sin undervisning i Svenska för invandrare (SFI) med hjälp av läsplattor.

Pengarna söktes i vår och nu är bidraget på 513 000 kronor klart. Tanken är att pengarna ska gå till mer utbildning till invandrare med kort skolgång. Detta ska ske med bl a hjälp av modern teknik.
”Vi tror att vi kan komma långt med hjälp av läsplattor och att det kan göra stor skillnad för elever som inte tidigare kan läsa och skriva på sitt eget språk, säger Jenny Wikby, Vetlanda kommuns vuxenutbildningschef, i en kommentar.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

14 Comments

 1. Ja tänk!!!!!! Vad det hade underlättat om Karl-Oskar o Kristina hade haft tillgång till ”Läsplatta” när de landsteg i Amerika, de hade varit professorer efter 6 månader……..

 2. Att inte Nässjös ledande politiker kommit på den här briljanta idén tidigare. Nu står dom istället med en årlig ökning av socialbidragen med 20 miljoner kronor när det istället hade räckt att köpa in några läsplattor.

 3. TV-licensen måste väl betalas innan de lyckligt lottade hämtar sina nya leksaker?

 4. I vissa ärenden tycks det inte vara brist på skattekronor. Annars kan man ju använda biblioteken och lära sig läsa via en bok.

 5. …och så var det det här med att ”inte ställa grupp mot grupp”. Brukar det inte heta så? Nu delar man ut läsplattor till SFI-elever. Tidigare har man gjort detsamma i invandrartäta Stockholmsförorter. Husby bland annat.
  När kommer turen till de svenska eleverna? Mina barn har minsann inga läsplattor, och betydligt färre lärare.

  Är det så att politikerna VILL öka motsättningarna, eller hur resonerar de när de favoriserar vissa grupper framför andra?

 6. Sverige är numer en parodi på sig självt!

  Finns det någon som anser att detta är en bra ide räcker upp sin hand!

 7. Nu får väl gränsen snart vara nådd? Räcker det inte nu!? Jag fick inget sådant när jag gick i skolan även om det skulle ha behövts mer hjälp jag fick läsa i böcker som alla andra!

 8. Aktiva Radiotjänst måste väl här se en möjlighet att ta in få in TV-avgift, dator med möjlighet att ta in TV-sändningar.
  Ytterligare 2000 kr per år för varje IPad, kommunen betalar? Finns dessa pengar med i budgeten?

 9. Det är vi skattebetalare som pröjsar… Jag hoppas mina barn också får surfplattor när de börjar förskolan. Det ska ju vara lika för alla, eller hur?

 10. Detta är vad ni väljare har röstat för när ni inte ger ett skit och röstar på sjuklövern. Jag njuter av hur ni blir skinnade på skattepengar!

Kommentarer avstängda