Han är tillbaka – ett av Höglandets största företag får ny VD | Höglandsnytt
Ekonomi Eksjö Sävsjö Vetlanda

Han är tillbaka – ett av Höglandets största företag får ny VD

Styrelsen i Eksjöhus AB har utsett styrelseledamoten Mikael Olsson till ny VD för bolaget, meddelar företagsledningen idag onsdag förmiddag.

Mikael Olsson tillträder i oktober och efterträder Anders Lindholm, som varit bolagets VD under drygt 30 år.
Sedan hösten 2014 har Mikael Olsson varit styrelseledamot i Eksjöhus AB och varit delaktig i köpet av Sävsjö Trähus AB bl a.
Tidigare var Olsson VD i över tio år för Myresjöhus och Smålandsvillan.
”Beslutet är väl förankrat inom såväl ägarfamiljen som med våra fackliga parter. Jag är oerhört glad över denna lösning och är helt övertygad om att detta ytterligare flyttar fram Eksjöhus positioner på marknaden”, säger Anders Lindholm som kvarstår som VD för moderbolaget Lindholmsgruppen AB samt sågverket Eksjö Industri AB.
LÄS MER: Jättevinst – rekordår för Eksjöhus
LÄS MER: Bygger ny fabrik för 100 miljoner kr i Eksjö
LÄS MER: 100 miljoner kr – jättevinst för Eksjöföretag

”Det är stor ära att få börja jobba inom LindholmsGruppen. Under många år har jag följt koncernen från sidan, både som konkurrent men framför allt med stor respekt, då ägarna alltid visat på en långsiktighet, stabilitet och sunda värderingar. Varumärket Eksjöhus är ett av de starkaste i branschen, men ännu viktigare ett av de lönsammaste! Det gör att koncernen kan fortsätta att investera i sina kärnområden hus, såg och transport.
Trähusbranschen har alltid legat mig varmt om hjärtat och när ägarfamiljen frågade om jag var intresserad av att börja inom koncernen, behövdes inte någon lång betänketid. Har man varit i branschen i drygt 26 år, känns det som att komma hem igen. Jag ser fram emot att lära känna nya kollegor och medarbetare. Vi har ett både spännande och utmanande uppdrag att utveckla våra nuvarande produkter och tjänster, men också vår kommande volymhusfabrik”, säger Mikael Olsson i ett uttalande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook