Han avgjorde för Elit Vetlanda | Höglandsnytt
Speedway

Han avgjorde för Elit Vetlanda

Det blev en östgöte som avgjorde mötet Vargarna-Elit Vetlanda på måndagskvällen. Åtvidabergssonen Jacob Thorssell imponerade mäktigt och blev bäste poängplockare i Vetlanda som vann med klara 48-42.

[adrotate banner=”27″]

Svemo hade satt matchdatumet vilket innebar att Vetlanda var tvingat att köra utan sin just nu bäste förare, världsmästaren Tai Woffinden.
Då kliver reserven Jacob Thorssell in och tar 13 poäng och blir med det bäste poängplockare hos gästerna. Då ska till det ändå läggas en nollpoängare i Jacobs sista heat.
I övrigt dominerade Jacob på Norrköpingovalen. Till och med så bra att han i ett heat ersatte Leon Madsen som i övrigt hade en mörk kväll med bland annat ett stopp i heat 5 just efter det att grinden gått upp.

Övriga Vetlandaförare körde också bra även om det var något ojämt i poängskörden. Bartosz Zmarzlik, Jarek Hampel och Thomas H Jonasson hade till exempel alla tre både heatsegrar och jumboplatser.
Under tisdagskvällen vann också Indianerna stort över Västervik på hemmaoval.

I morgon är det en ny omgång i elitserien. Då skulle egentligen Vetlanda mött just Västervik borta. Denna match är emellertid flyttad och körs istället i mitten av juli så för Elit Vetlandas förare blir det ledigt på tisdagskvällen.

Poäng, Vetlanda; Jacob Thorssell 13+1 (6 heat), Emil Sayfutdinov 11 (5), Thomas H Jonason 8 (5), Jarek Hampel 7 (4), Bartosz Zmarzlik 5+1 (4), Magnus Karlsson 3+1 (3), Leon Madsen 1+1 (3)

[Bandy]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook