Han har våldtagit barn i elva år men nu blir det fängelse | Höglandsnytt
Nyheter

Han har våldtagit barn i elva år men nu blir det fängelse

Våldtog barn i elva år. En 60-årig man döms för våldtäkter mot barn och får nio år i fängelse av Skaraborgs tingsrätt.

Skaraborgs tingsrätt meddelade under torsdagen dom gentemot en 60-årig man som åtalats för bl.a. våldtäkt grovt brott. Mannen har erkänt tre fall av övergrepp av sexuell natur mot två av målsägandena.

Tingsrätten finner att mannen gjort sig skyldig till de påstådda brotten och dömer honom för upprepade våldtäkter mot barn, grovt brott, gentemot tre målsägande. Tingsrätten lägger främst målsägandenas berättelser till grund för sin bedömning och konstaterar i domen att målsägandena framstått som trovärdiga och att deras berättelser är tillförlitliga.

Övergreppen har varit frekventa och pågått under lång tid med början 2005 och slut 2016. Därtill döms han för ett antal fall av sexuellt ofredande. Tingsrätten har bestämt straffet till fängelse i nio år för den sammantagna brottsligheten.

Han ska även betala skadestånd till målsägandena för kränkning med belopp mellan 400 000 kr och 150 000 kr och för sveda och värk med belopp mellan 75 000 kr och 15 000 kr. Mannen ska kvarbli i häkte till dess domen i ansvarsdelen vinner laga kraft mot honom. Rätten var enig.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook