Ekonomi Höglandet Jönköping Nässjö Toppnyheter

Han lämnar börsbolag i kris – tar över känt Nässjöföretag

Nässjöbaserade järnvägsteknikföretaget Infraservice Group har nu rekryterat Johan Frilund till styrelsen.

Förra året omsatte Infraservice Group 105 miljoner kronor men vill nå 500 miljoner kronor år 2020 och för att komma dit genomgår företaget därför flera förändringar.

– Vi förbereder oss för att ta nästa steg i vår tillväxtsatsning genom att förstärka styrelsen med Johan Frilund. Detta ger oss bättre förutsättningar att hantera våra strategiska utmaningar, bland annat med att finansiera våra satsningar, säger Joakim Stenqvist och Sofia Lind, grundare och ägare av Infraservice Group, i ett pressmeddelande.

Johan Frilund har rekryterats för att bidra med sin erfarenhet och kunskap inom strategi, ledarskap och finansieringsfrågor. Han har varit Executive Vice President och VD för det börsnoterade och Jönköpingsbaserade bolaget Sensys Gatso Group AB som fallit på börsen.

Nyligen tillträdde han som VD för Acconia Resultatskap AB, som också utgör Infraservice Groups partner för lednings- och organisationsutveckling för tillväxt.

– Joakim och Sofia har gjort en fantastisk resa med Infraservice Group och jag ser fram emot att få jobba tillsammans med dem och styrelsen samt företagsledningen mot nästa fas, säger Johan Frilund.

Johan Frilund efterträder Göte Johansson, som har suttit som styrelseordförande sedan starten av Infraservice Group. Göte kommer att finnas kvar som styrelsemedlem i bolaget.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook