Debatt Vimmerby

Han misstänker: M och SD planerar en tvåpartiregering

En regering bestående av Moderaterna och Sverigedemokraterna efter valet nästa år. Det misstänker Vimmerbypolitikern Peter Högberg (s) är i görningen.

På kort tid har Moderaterna kraftigt närmat sig det nationalistiska partiet Sverigedemokraterna, bl a genom att söka stöd hos SD på riksdagsnivå. Dessutom har företrädare för Moderaterna och SD suttit i möte och diskuterat samarbete och kompromisser.

”Grunden för de nu inledda samtalen mellan moderaterna och sverigedemokraterna tror jag handlar ett nytt regeringsalternativ. Vi vet att Alliansen troligen består av tre riksdagspartier efter valet [eftersom] det är svårt att se att Kristdemokraterna ska klara sig upp över fyra procent. Samtidigt vet vi inte vilka nivåer Sverigedemokraterna kommer nå. I mina ögon kan det mycket troligt vara så att Moderaterna lägger grunden för ett regeringsalternativ bestående av dem och SD. Jag kan inte lova att de ger ett svar innan vi har ett färdigt valresultat men makten berusar och då kan tokigheter göras”, skriver Peter Högberg i en analys på sin blogg

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook