Debatt

Han säger som det är: SD är ett skämt


Nationalistiska partiet Sverigedemokraternas ekonomiska politik och budgetmotioner är ”rena skämtet”, anser f d moderata försvarsministern och generaldirektören för Svenska kraftnät, Mikael Odenberg i ett inlägg på DN debatt.

Odenberg (som blev välkänd på Höglandet i och med Sv Kraftnäts numer skrotade planer på en stor kraftledning genom Eksjö och Nässjö kommuner) anser att Moderaterna ska dumpa SD och istället öppna för regering med Socialdemokraterna och dumpa SD för att klara av Sveriges utmaningar.

Enligt Odenberg är de stora frågorna bl a invandring, skatter och bostadspolitik där reformer behövs och där det måste till samarbete mellan S och M.
”Därför bör vi vara öppna for en regering mellan M (alliansen) och S”, skriver Mikael Odenberg och vill att Moderaterna stänger dörren till SD.

”Tanken på en Alliansregering som är beroende av aktivt stöd av SD vid varje votering blir omöjlig, och partiet är inget att ”hålla i handen” när det krävs tuffa och impopulära beslut”, skriver Odenberg på DN debatt.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook