Han slår till igen – tänker sparka massa anställda, tar över stor idrottsförening | Höglandsnytt
Ekonomi Fotboll Höglandet Jönköping

Han slår till igen – tänker sparka massa anställda, tar över stor idrottsförening

Först gick han bara in i styrelsen, sedan blev han ansvarig för annonsförsäljning och vice ordförande, nu tar han över ordförandeposten. Mediakoncernen Hallpressens VD Mats Tidstrand gör kometkarriär inom idrottsrörelsen.

Valet att gå in i styrelsen för fotbollsklubben Jönköpings Södra kritiserades hårt med tanke på att det skulle kunna uppstå intressekonflikter mellan uppdraget för klubben och jobbet som VD för granskande media.
J-Södras ordförande sedan åtta år tillbaka, Sune Lantz, väljer att hoppa av sitt uppdrag i förtid. Han var vald fram till nästa årsmöte men hade aviserat att han inte ville bli omvald.
Under tiden fram till årsmötet och en ny ordförande ska vaskas fram går Mats Tidstrand in och leder styrelsens arbete.
”Det pågår ett aktivt arbete med att finna en bra ordförandekandidat sedan i somras. Att styrelsens arbete nu leds av vice ordförande Mats Tidstrand känns logiskt med tanke på att han kommer vara en del av den kommande styrelsen”, säger K-G Gustavsson, valberedningens ordförande, i ett pressmeddelande.

Tidstrand, som VD för Hallpressen, som bl a ger ut dagstidningar på Höglandet, har aviserat ett stort sparprogram inom koncernen. Sparprogrammet kom upp till ytan under början av sommaren och ska nu under hösten resultera i uppsägningar. Det kan handla om tiotals anställda som måste gå.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook