Eksjö Höglandet Nässjö Sävsjö Toppnyheter Vetlanda

Han tror det blir svårt – klart med ny chef för Höglandspolisen

Nu är det klart att Jonas Lindell utses som chef för lokalpolisområde Höglandet. Jonas är nyligen tillbaka i polismyndigheten efter en tid på Migrationsverket och är idag gruppchef på underrättelse i Jönköping.

Rekryteringsprocessen har dragit ut något på tiden eftersom Johan Norrman avslutat sin tjänst som polisområdeschef och gått till annan verksamhet. Lennart Leijon har tagit över rekryteringen och har nu fattat beslut om att anställa Jonas Lindell som lokalpolisområdeschef på Höglandet.

– Av flera kompetenta sökanden har mitt val nu fallit på Jonas. Jag är övertygad om att han kommer att fortsätta utveckla Höglandet i den positiva riktning som tidigare chefer har påbörjat. Samtidigt vill jag tacka Mattias Ramsö för ett väl utfört arbete under den tid han varit tillförordnad, säger Lennart Leijon, tillförordnad polisområdeschef, i ett pressmeddelande.

– Jag är glad och tacksam för det förtroende jag fått. Det ska bli både roligt och utmanande att ta mig an uppdraget som chef för lokalpolisområde Höglandet. Polisen står inför stora utmaningar framöver, där resurs och prioriteringar är frågor med stort fokus. Mattias Ramsö har gjort ett mycket bra arbete som jag med stor ödmjukhet kommer att försöka förvalta och jobba vidare med, säger Jonas Lindell.

Jonas tillträder tjänsten så fort som en ersättare hittats till hans nuvarande tjänst.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook