Debatt

Handelskammarens förkrymta miniregioner är utvecklingshämmande!

Låt oss först gratulera Handelskammareliten till att den nu fått politisk support för sin gamla jönköpingscentrerade agenda för isolering i en miniregion som återupprepades i debattartikel i JP den 4/2 2011.

Ni måste vara ganska upprymda av att utöver de traditionella vapendragarna Moderaterna också fått ett helhjärtat stöd från Socialdemokraterna i armkrok med Sverigedemokraterna och vid sittande sammanträde hoppade också Miljöpartiet upp på den för vårt läns framtid marginaliserande regionvagnen.

 

För att använda samma argumenteringskonst som Handelskammaren gör i sin debattartikel mot oss i JP den 3/3 så är det märkligt att ni som anser att minimini regioner är överlägset allt annat och i er iver att isolera den unika förmåga och kunnighet som ett jönköpingscentrerat synsätt representerar inte då har stannat för en miniatyrregion av enbart Jönköping. Eftersom den innovationsförmåga, företagsanda och kunskapsbas som Jönköping representerar inte får beblandas med kringliggande område enligt Handelskammarens debattartiklar i JP den 4/2 och 3/3.

 

Detta häpnadsväckande resonemang i ett framtidsperspektiv är för oss folkpartister fullständigt främmande. Är vi så unika och duktigare än alla andra då ser vi det som ytterst viktigt att vi delar med oss till vår omgivning. Vi är dessutom helt övertygade om att befolkningen i kringliggande kommuner och län i Östra Götaland har mycket att tillföra och är i långa stycken en viktig komplettering för en framgångsrik regionutveckling i vårt område.

 

Visst är Handelskammarens pressargumentering och SD-ordföranden i Östergötlands pressuttalanden praktexempel som vi ser det på ”kortsynt nationalistiskt präglat revirtänkande runt de nuvarande länsgränserna och/eller självhävdelse av överlägset kunnande inom vissa områden”. Handelskammaren skriver i JP den 3/3 att detta är ”kvalificerat politiskt skitsnack”. Vi noterar med förvånig det okultiverade språkbruk som Handelskammaren använder i sin ilska över att alla politiker inte står med mössan i hand och bugar när Handelskammaren visar sin väg till framtiden i en förkrymt och konkurrenshämmande miniregion.

 

Folkpartiets Regiongrupp i Jönköpings län

 

ESSE PETERSSON (FP)

Värnamo, landstings- och regionpolitiker

 

PER HANSSON (FP)

Jönköping, 1:e vice ordf. landstingets Allmänpolitiska utskott

 

ANNA-LISA LUNDVALL  (FP)

Eksjö, kommunfullmäktige i Eksjö

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook