Debatt Opinion

Häpnadsväckande uttalande från centerns ledare

I Vetlandaposten den 3 mars kunde vi läsa de mest häpnadsväckande uttalanden från det extra kommunalrådet Gunilla Hjelm (c) som förklarade att det inte var intressant om skolor och affärer lades ner på en ort. Det fanns tvärtom enligt Hjelm många exempel som visade hur orterna frodades utan tillgång till denna basservice.

Är det nu så att övriga centerpartister delar Hjelms uppfattning ja då har man definitivt inga planer på att efter nästa val regera i Vetlanda kommun. Dessa anmärkningsvärda uttalanden från centerns ledare innebär ett rejält slag mot vår landsbygd och de människor som bor där.

Vi har sett hur samhällena sannerligen inte frodas efter centerns förödande nedläggningspolitik. De för människorna naturliga mötesplatserna i skolor och affärer försvinner. Försök därför inte undanhålla sanningen och verkligheten, Hjelm! Inte har nedläggningarna lett till vare sig tillväxt eller inflyttning. Låt oss bara visa på vad som hänt i våra bygder, Skirö och Pauliström!

Utvecklingen är ingalunda uppmuntrande! Invånarantalen sjunker liksom värdet på bostadsfastigheter i takt med nedläggningarna och många åretruntbostäder står öde eller övergår i bästa fall till fritidsboende. Pratar man om att samhällen frodas då bör man åtminstone kunna peka på just tillväxt och inflyttning.

Lars Brihall (vf), Skirö  
Lola Frödeberg (vf), Kvillsfors

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook