Eksjö Fotboll Speedway Sport

Här är alla vinnarna i Eksjös idrottsgala

Igår lördag kväll anordnades den årliga idrottsgalan i Eksjö, den enda på Höglandet, under stor feststämning. Priser delades ut till allt från triatleter till fotbollsspelare och speedwayförare.

Ormaryds IF Pernilla Gustafsson fick pris för årets kvinnliga prestation, hon spelar i år för IF Eksjö.
Slog igenom redan som ung tjej och som 24-åring tillhör hon fortfarande toppskiktet av damfotbollsspelare från kommunen. Den tekniska slitvargen har en imponerande säsong bakom sig i division 1 med Ormaryd och tar nästa säsong nya tag med Eksjö Fotboll.

Elit Vetlandas Alexander Woentin fick pris för årets manliga juniorprestation.
I konkurrensen från hela svenska ungdomseliten så visade den här Hjältevadskillen att han är en av landets främsta talanger när han vann guld i ungdoms-SM i Hallstavik. Fyllde under säsongen även på med ett USM-guld i lag och kliver den kommande säsongen upp på stor cykel.

Eksjö SOKs Linnéa Golsäter fick pris för årets kvinnliga juniorprestation, hennes andra pris.
Rankas som en av de absolut bästa juniorerna i landet efter en imponerande säsong med bland annat tre SM-guld i klassen damer 18. Den målmedvetna 18-åringen har också gjort avtryck internationellt och tillhör numera juniorlandslaget.

Daniel Windisch, Höglandets triathlon, fick pris för Årets manliga prestation
Efter en lång uppladdning med hård träning i snö, blöta och stekande sol fick han allt att stämma den här sommardagen i Motala. Svarade för en riktig praktikskräll och vann VM-silver i sin age group herrar 31-35 efter att ha genomfört fyra kilometer simning, tolv mils cykel och tre mils löpning på fem tummar och 39 minuter.

Priset för årets idrottsförening gick till IF Eksjö fotboll:
En förening som jobbat framgångsrikt med integration samtidigt som man bedriver stans största ungdomsverksamhet där inte minst den populära fotbollsskolan hela tiden växer och utvecklas. Har även inlett en process för en konstgräsplan som beräknas stå färdigt under året. Även på seniorsidan börjar det efter några tunga år blåsa positiva vindar med avancemang för herrlaget till division 5 och en satsning på damlaget.

Årets Hederspris går till Lars-Erik och Karl-Erik Herbertsson:
Vad vore en förening utan de där hjältarna bakom kulisserna. De där som gör allt i det tysta som att tvätta matchstället, ringa ihop spelare och klippa gräsmattorna. Det är de där hårt ideella jobbande personerna som skapar en hemkänsla i föreningen som alltid lever kvar. Årets hederspristagare symboliserar definitivt ordet eldsjäls betydelse och de här båda bröderna kom in i föreningen redan strax efter bildandet 1982. Den ena av dom är fortfarande aktiv i föreningen, 79 år gammal.

Årets idrottsledare blev Anders Nohlqvist, Eksjö BK
Har i över 25 år dragit ett tungt lass i en av stans största idrottsföreningar. Ledarkarriären började redan som 18-åring då han tränade klubbens pojklag födda 76. Blev sedermera ordförande i klubben och även ordförande i Smålands Handbollsförbundet samt var en av initiativtagarna till sammanslagningen Sävsjö/Eksjö som var nära allsvenskan.

Årets unga idrottsledare blev Ebba Manley
Har drivit utveckling som gynnar och tillvaratar Eksjös ungdomar på flera olika plan. En riktig förebild som ledare i såväl truppgymnastik som parkour samtidigt som hon har varit styrelseledamot i sin förening. Har även visat ett stort engagemang i kommunens vänortsarbete som resulterade i ett lyckat town twinning-möte i augusti.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook