"Har Eksjö kommun råd med små skolor?" | Höglandsnytt
Eksjö

”Har Eksjö kommun råd med små skolor?”


[adrotate banner=”28″]
”Har Eksjö kommun råd med små skolor?”. Det frågar sig två rektorer för skolor på landsbygden i Eksjö kommun i ett samtal med ledande barn- och utbildningspolitiker.

De båda rektorerna menar att det inte satsas tillräckligt med resurser på skolorna som inte ligger i Eksjö stad.
”Om det finns beslut att det ska finnas små skolor i Eksjö kommun måste det också finnas en ekonomisk tilldelning som räcker till, eftersom detta är en dyrare form att bedriva skola på”, menar rektorerna och beskriver bland annat svårigheter med att fylla tjänster och hur anställda på mindre skolor får fler arbetsuppgifter än på en större.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. I Nässjö lägger man ner den ena stora skolan inne i stan och föser ihop närmare 1000 högstadie elever på kvarvarande skolan och gymnasiet för att ett tiotal elever ska få gå kvar och mysa på sin byskola här och där. Även att alla vet att det är de små skolorna som tappar elever och skolan inne i Nässjö stad får fler och fler elever
    Eksjö kommun har något som Nässjö styrande saknar, ekonomisk kompetens.
    Det skulle vara intressant att få den exakta siffran på vad en elev på ex. Ängs skola kontra Åkerskolan kostar. Jag gissar på att byskole eleven är 3 gånger så dyr.

Kommentarer avstängda