Sävsjö

Har Höglandspolisen lyckats lösa Jasminafallet?


[adrotate banner=”27″]
6-åriga Jasmina försvann 28e juli 1997 från sitt hem i Sävsjö. Hennes försvinnande och eventuella död har förblivit ett olöst mysterium. Men Höglandspolisen har aldrig gett upp.

Utredningen om Jasminas försvinnande har fortsatt genom åren.
”Vissa år har det varit ett par dagars arbete. Andra år har det varit flera månaders arbete. Vi har bearbetat uppgifter, tips och så vidare”, säger polisens presstalesman Tommy Thorngren till TT.
Efter att Jasmina försvann sattes ett enormt sökpådrag igång och hela Sävsjö engagerade sig i fallet. Flera teorier har lagts fram under åren.

Höglandspolisens arbete har fortsatt metodiskt och nu lett fram till förhör med dubbelmördaren Anders Eklund och ett anhållande.
”Det är pusselbit som lagts till pusselbit. Utredningsarbetet är gjort av grova våldsgruppen på Höglandet, som tittat på ärendet när de haft tid över. De har dragit i olika trådar, tittat på olika undersökningar och fått fram uppgifter som gör att vi menar att han är skäligen misstänkt”, säger åklagare Anders Brokelind till TT.

Redan för nio år sedan kommenterade grovabrottsgruppens ledare, Eksjöpolisen Johan Frisk i Expressen att mördarens namn troligtvis fanns i den redan då omfattande utredningen med ca 1000 förhör.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook