Har inte råd med ammunition – Eksjösoldater måste skrika pang | Höglandsnytt
Eksjö

Har inte råd med ammunition – Eksjösoldater måste skrika pang


[adrotate banner=”27″]
Nedskärningarna inom försvaret har gått så långt att soldaterna i Eksjö mot årets slut inte har någon ammunition kvar.

”I slutet av året springer vi runt i skogen och skriker pang pang i stället för att använda ammunition”, säger soldaten Emelie Ljungqvist till Svt.
Inte heller minröjarna har råd med varken minor eller sprängmedel när de ska öva utan får bara öva på röjningsmetoden och spränga 1 mm tjock is, rapporterar Svt på tal om satsningar på försvaret efter Rysslands invasion av Ukraina.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Då är det nog bara en tidsfråga innan ING2 blir nedlagd, och att Eksjö förlorar försvarsjobb, när riksdagsgubbarna har snålat ner på inköp av övningsammunition till stridsvagnar, militärer, samt övningsminor till minröjarövningarna. Då kommer de som ska öva att skjuta från stridsvagnar att sätta upp en flagga som står pang,eller att stridsvagnarna går i pension eller förläggs till ett annat stridsvagnsregemente i Norrland, medans värnpliktiga militärer hojtar pang pang i buskarna och att minröjarplutonerna får öva på minsprängning med kinapuffar som används till nyårsfirande istället för riktig dynamit och minor, Dras det in mer så är det bara en tidsfråga innan ING2 läggs ner.

Kommentarer avstängda