Debatt

Har man tänkt på barnens bästa?

I måndags stängde man utan förvarning barnmottagningen i Vetlanda och hänvisar alla sjuka småbarn till Eksjö. Bakom beslutet står en tjänsteman i Eksjö, sjukvårdsdirektören Christina Karlsson.

Anledningen sägs vara att det inte finns barnläkare så det räcker till. Skitsnack, säger vi som hört oss för! Vi vet nämligen att det finns flera barnläkare som är boende i vår kommun, hur kan man då säga att det inte finns några läkare och bara stänga ner? Hur har man jobbat för att få dessa läkare till vår barnmottagning?

Hur kan ett sådant beslut överhuvudtaget få tas utan att vi barnfamiljer får vara med och tycka? Hur kan Christina Karlsson ensam besluta att detta är för våra barns bästa?

Alla som har eller har haft sjuka barn vet, att man inte gärna sätter sig att åka några längre sträckor i en sådan situation. För en ensamstående förälder med flera barn som bor till exempel i Ramkvilla, Kvillsfors eller Landsbro blir detta en mardröm!

Detta beslut gör det inte lättare för småbarnsföräldrar att bo i Vetlanda kommun, än mindre att vilja flytta hit. Därför kommer detta beslut att påverka alla kommuninvånare.

Vi tycker att detta är ett vansinnigt dåligt beslut och kräver att barnmottagningen snarast öppnas i Vetlanda. För våra barns bästa!

ARGA MAMMOR OCH PAPPOR

Vetlanda

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook