Hela Nässjö totalchockat

Det skulle bli ännu en seger för än så länge helt överlägsna Nässjö FF. Så blev det inte. Inte alls.

Serieledande Nässjö FF mötte bottenlaget Hjulsbro IK under lördagseftermiddagen och det visade sig liksom så många gånger tidigare att Linköpingslag är riktigt luriga.

NFF hade fått tillbaka ett par viktiga spelare från avstängning och skador men det hjälpte inte när Hjulsbro satte 1-0 redan i sjunde minuten. Precis innan målet hade Nässjö haft ett guldläge att göra mål men HIKs målvakt storspelade.

NFFs spelövertag fortsatte med många chanser i var och varannan minut. Men vad hände istället? Hjulsbro gjorde 2-0 efter en halvtimme och strax därpå drabbades NFFs stjärnspelare Mladenovic av ett gult kort.

I andra halvlek orkade NFF inte trycka på lika mycket och lyckades inte få hål på Hjulsbro. Matchen slutade 2-0 till HIK. Innan matchen var över hade ytterligare två NFF-spelare drabbats av varningar.

NFFs första förlust för säsongen ett bittert faktum och ännu bittrare en tappad serieledning till inga mindre än Myresjö/Vetlanda. Lagen möts i en seriefinal i vårsäsongsavslutningen.