Helgalen – påtänd på kokain, våldsman försökte köra ifrån polisen på cykelbanan | Höglandsnytt
Jönköping Toppnyheter

Helgalen – påtänd på kokain, våldsman försökte köra ifrån polisen på cykelbanan

Ibland blir man bara helt skogstokig. Det kan ha berott på kokainet, eller något helt annat… kanske haschet.

Kokainet verkar ha kommit till Jönköping för att stanna och kan vara på väg mot Höglandet.
En 36-årig man åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt och är misstänkt för grov olovlig körning, narkotikabrott, rattfylleri, vårdslöshet i trafik och våldsamt motstånd.

En dag i mitten av juni fick polisen stopp på en bilförare på Nygatan i Jönköping. Det visade sig att föraren inte hade något körkort.
”Brottet bör bedömas som grovt eftersom han tidigare lagförts för olovlig körning”, anser Assistentåklagare Emma Harrius.
Föraren ska också ha kört personbil efter att ha använt kokain och hasch.

Polisen fick fast föraren efter att han ska ha underlåtit att stanna för polismans tecken och i stället försökt att köra ifrån polis och kört bilen i hög hastighet genom tätbebyggt område samt kört förbi gatukorsningar, korsande övergångsställen och gång/cykelvägar med väjningsplikt utan att försäkra sig om att det inte fanns korsande trafik eller uppehöll sig någon person vid övergångställen samt svängt fram och tillbaka med bilen över hela vägbanan.

Efter att poliserna fått fast mannen ska han ha satt sig till motvärn, krängt med kroppen och vevat med armarna för att hindra poliserna. Dette skedde på Barnarpsgatan.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook