Nässjö Sävsjö

Mystisk helikopter över Nässjö

Under lördagen har en helikopter svävat över Nässjö till många Nässjöbors förundran. Det är ett utländskt bolag som kartlägger marken i Nässjö.

UPPDATERAD: 1456, 1530, 1558

En av Pegasus helikoptrar på uppdrag. Foto: Pegasus
En av Pegasus helikoptrar på uppdrag. Foto: Pegasus

Helikopter cirkulerade över Nässjö stad och också andra delar av norra Nässjö kommun. Många Nässjöbor har tittat på flygmaskinen och undrat vad piloten hållit på med. Strax efter kl 15 dök helikoptern upp över Sävsjö kommun, både Sävsjö och Stockaryd ska ha fått besök.
Nässjöbor kopplade ihop helikoptern med polisen men enligt polisens ledningscentral var det inte så.
”Vi har inget ärende med helikopter inblandad i Nässjö”, säger polisens vakthavande befäl Annelie Jonsson Hammo till Höglandsnytt.
Inte heller räddningstjänsten hade kallat in någon helikopter och inte heller Försvarsmakten.
Det visade sig vara det norska helikopterbolaget Pegasus med säte på Oslos flygplats Gardermoen som haft en av sina helikoptrar över Nässjö. Helikoptern flög flera gånger över främst de västra delarna av Nässjö (bl a över Runnerydssjön och Åker men också över N Solberga) och var försedd med ett kameraliknande föremål.
Enligt Pegasus har bolaget fått i uppdrag att scanna av marken i Nässjö med hjälp av laser. Vem uppdragsgivaren är och vad syftet är kan Pegasus jourhavande helgbefäl inte svara på.
Pegasus uppdrag brukar dock handlar om scanning inför karttillverkning, vägbyggen eller kraftledningsbyggen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook