HELSVART – Fjärde raka förlusten för Vetlanda BK

Vetlanda BK noterades i dag för sin fjärde raka förlust. Men förlusten mot Bollnäs med 3-5 (3-3) var ändå ett fall framåt spelmässigt.

Nu fick också VBK en bra inledning. Ett VBK för dagen iklädd helsvart dräkt. En symbolik för de senaste matchernas svaga spel?
Eetu Peuhkuri och Pontus Vilen såg till att VBK tog ledningen med 0-2 redan efter sju minuter.

Bollnäs kunde dock reducera och kvittera innan Philip Lennartsson slog in en hörnretur till 2-3. Hemmalaget kvitterade sedan innan halvtidsvilan.

I andra halvlek sjönk speltempot ganska drastiskt och VBK skapade inte mycket. Man klev av också isen utan ett göra fler mål.
Istället kunde Bollnäs gå fram till 5-3.

När VBK jagade reducering som bäst mot slutet av matchen drog dessutom Simon Lundström – som ersatte frånvarande Jesper Hvornum – och Albin Renholm på sig varsin utvisning inom loppet av samma minut, den 79:e. Det gjorde inte reduceringsjakten enklare. Några fler mål föll inte i matchen.

Tobias Nyberg var duktig i VBK. Tyvärr sviker modet honom att anfalla när han passerar mittlinjen. Han är onekligen en av elitseriens bästa skridskoåkare vilket borde kunna utnyttjas bättre. Även liberon Viktor Törner ska framhållas i ett lag som alltså spelmässigt höjde sig jämfört mot de svaga insatserna mot Vänersborg och Edsbyn.

Nu väntar nästjumbon Tellus hemma i Hydro Arena på onsdag. Något av en måste-match för VBK för att vända en negativ trend.