Vetlanda

Helt sjukt – så mördade Vetlandakvinnan sitt offer

Idag onsdag förmiddag lämnade åklagaren in åtal mot en tidigare Vetlandakvinna som misstänks för styckmord i Närke i somras. Gärningsbeskrivningen är makaber.

[adrotate banner=”27″]
Enligt åklagare är det bevis att den 24-åriga kvinnan som länge var bosatt i Vetlanda kommun och aktiv inom föreningslivet mördat en annan ung kvinna på morgonen den 18e juni i en bostad i Askersund.
”De två kvinnorna hade en relation med samma man. Motivet är svartsjuka. Enligt min uppfattning är bevisläget gott”, säger kammaråklagare Lars Duberg.

Enligt gärningsbeskrivningen åkte Vetlandakvinnan till offrets lägenhet och hade då med sig en hammare, en förskärare, en flaska vodka, sömnhormon, medicin för insomning, sprutor och kanyler.
I bilen innan hon gick in till offret preparerade sedan Vetlandakvinnan, enligt åtalet, sprutorna med spriten, medicinen och hormonblandningen.
Hon beväpnade sig sedan med hammaren, förskäraren och två sprutor och väntade tills offret gick ut ur lägenheten och slog då offret i bakhuvudet med hammaren med flera slag.
Vetlandakvinnan drog därefter in offret i hallen och till badrummet. Under tiden gjorde offret motstånd och skrek. Vetlandakvinnan tog då en handduk för att dämpa skriket.
Sedan tog, enligt åtalet, Vetlandakvinnan en av sprutorna och satte den i nacken och magen på offret.
Därefter högg hon med förskäraren i offrets hals och ansikte, gick sedan och hämtade en jaktkniv från vardagsrummet och fortsatte hugga i halsen och ansiktet.
Offret fick sådana skador att hon dog på plats av förblödning.

Därefter har, enligt åklagare, Vetlandakvinnan gjort sig skyldig till brott mot griftefriden genom att med såg och kniv sågat av offrets överkropp och också sågat av både höger och vänster ben.
Sedan lade hon kroppsdelarna i stora plastkassar och la dem i sin bil och körde iväg till en parkering. Senare på eftermiddagen flyttade hon bilen till en annan parkering och åkte och jobbade (med en annan bil). Först på kvällen körde hon till en plats i Kumla och gömde kroppsdelarna.

En rad vittnesmål ingår i bevisningen liksom beslag av mordvapen.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook