HEMSKT! Vetlanda BK skämde ut sig inför hemmapubliken

Gott nytt år Vetlanda BK. För avslutningen på 2018 ska man glömma så fort som möjligt. VBK skämde ut sig ordentligt inför hemmapubliken och förlorade mot Vänersborg med förkrossande 3-12!

Det var ett håglöst och initiativlöst VBK som kom till spel i årets sista match. Och förmodligen var de gulsvartas tankar redan på måndagens nyårsaftonsfirande. Det hör nämligen till saken att Vänersborg inte var så bra som siffrorna säger. VBK gjorde laget bra.

Anfallsmässigts saknade VBK helt mod. Istället var det ett evigt bollbytande på mitten som inte ledde någon vart. Trots att man hade möjlighet att anfall så gjorde man inte det. Man hade fler avslut i bortamatchen mot Villa-Lidköping än i dag.

Det stod ändå bara 1-4 i halvlek sedan gästerna gjort 1-4 på halvlekens sista tillslag. Matchen punkterades ganska fort i andra då Vänersborg gjorde både 1-5 och 1-6.

Daniel Johansson, Emil Fedorov och Adam Rudell gjorde VBK:s mål i ett lag där ingen spelare kom upp i normal standard. Inte ens målvakten David Borvall stod att känna igen.

Och vad gjorde lagledningen? Finländaren Eetu Peuhkuri drog i mitten på andra halvlek på sig sin andra utvisning. Då var ställningen 1-8. Men tilläts av VBK-ledningen ändå att spela därefter. En utvisning till så hade Peuhkuri varit avstängd i kommande bortamatch mot Bollnäs. Något som laget definitivt inte har råd med.

Nej, det var sannerligen ingen match att minnas för VBK. Till och med isen i Hydro Arena var värdelös. Men den spelade Vänersborg också på.