Heroisk insats av Vetlanda BK

Vetlanda BK gjorde en smått heroisk insats i första kvartsfinalen mot Hammarby men föll med 4-2 (1-2). Ett par tunga skador på nyckelspelare kan också bli förödande.

[adrotate banner=”28″]
Vetlanda BK var väl så bra som Hammarby men tycktes ha allt emot sig denna söndag.
Det började med att backen Viktor Törner slog upp sin gamla skada på uppvärmningen varför Erik Ivarsson fick spela back.
I mitten på andra halvlek kolliderade Johan Löfstedt med en hammarbyjunior och fick en skada strax ovan ögat. Efter omplåstring försökte han spela men med 15 minuter kvar av matchen tvingades han kliva av.
Och så i slutminuten fick Pontus Blomberg Ulf Einarssons klubba i huvudet vilket innebar att också han fick ledas ut i omklädningsrummet.

Tog på låret
Hammarby tog annars ledningen med 1-0 genom förre VBK-spelaren Jesper Jonsson som sköt ett skott mitt i mål som Jonas “Skorven” Persson borde räddat.
Johan Löfstedt gjorde 1-1 och även då var Jonsson involverad då skottet tog på hans lår och ställde Patrik Hedberg i Hammarbymålet.
Löfstedt satte 1-2 på hörna innan halvtidsvila.

Isen sämre
I andra halvlek var isen betydligt sämre och dessutom sjönk Vetlanda BK:s spelkvalitet något också. Inte minst sedan Löfstedt klev av.
Det hindrade dock inte Andreas Lysell att skjuta i ribban vid ställningen 2-2. Minuten därefter gjorde Hammarby 3-2.
Vetlanda BK blev också berövad på en solklar straff då en Hammarbyspelare slog bort en boll i eget straffområde med klubban en meter över eget huvud. Domaren såg situationen eftersom han blåste hörna vilket dock var en given straff.
Det var för övrigt en bedrövlig domarinsats matchen igenom.
Hammarby avgjordes sedan matchen genom att göra 4-2 på tilläggstid.

Vetlanda BK ska dock vara stolt över sin prestation och kan nu bara både Löfstedt och Blomberg delta i tisdagens hemmatch ska man kunna rubba Hammarby.