Hets mot folkgrupp från Eksjöfönster | Höglandsnytt
Eksjö Nyheter

Hets mot folkgrupp från Eksjöfönster

En flagga som vajats från ett fönster i Eksjö polisanmäls nu för hets mot folkgrupp. En terrororganisations symbol ska ha visats på flaggan.

Det var efter att en förbipasserande i fredags såg en flagga med Folkfronten för Palestinas befrielse (PFLP) symbol vaja från ett bostadsfasad i Eksjö som personen beslutade sig att polisanmäla det hela för hets mot folkgrupp.
Flaggan ska ha vajats från en fasad i fredags. Det ska enligt polisens uppgifter röra sig om en privatbostad.

PFLP är känt som en paramilitär organisation som sysslade med flygkapningar och bombningar på 1960- och 1970-talet. Så sent som i början av 2000-talet tog organisationen på sig ansvaret för självmordbombingar som dödade israeler.
PFLPs verksamhet har varit inriktad mot Israel och det judiska folket, därav troligen anmälan om hets mot folkgrupp.

UPPDATERING
Enligt uppgifter till Smålandstidningen kan en lokal Eksjöpolitiker ha legat bakom flaggviftningen.
”Det här var inget politiskt ställningstagande”, säger politikern till Smålandstidningen och menar att han bara skulle vädra flaggan en kort stund och att PFLP är som ett vanligt politiskt parti.
”Anmärkningsvärt att en folkvald politiker gör detta”, menar den anonyme anmälaren.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

9 Comments

 1. Vi får hoppas att både åklagare och utredande polis förstår sin uppgift till fullo och inte gör misstaget att pk-istiskt försöka sopa detta under mattan! Ladda ner anmälningsformulär till JK för säkerhets skull om det skulle begås misstag här…

 2. Dags att sluta blunda för vad dessa grupper står för, tyvärr så har Moderaterna anammat Sossarnas inställning till Palestinska grupperingar.

 3. Trams! Om man tar så illa vid sig får man väl titta åt ett annat håll. Man ser ju dagligen saker man inte gillar, exempelvis partisymboler, klotter, missbrukare och annat. Skulle alla anmäla sådant skulle polismakten ha fullt upp med att hantera lättkränkta människor småbekymmer. Anmälaren kunde väl bara ringt på och bett personen ta ned flaggan. Om personen vägrade kunde man sagt att man polisanmäler i så fall. Löjligt.

  1. Hört talas om PFLP:s mest ökända terrorist Leila Khaled? I september 1969 kapade hon och och andra terrorister från PFLP TWA 840 på väg från Rom till Aten. I september 1970 – ”Svarta september” – fanns hon bland kaparna då fyra plan på kort tid kapades. Khaled kapade ett plan tillsammans med nicaraguanske terroristen Patrick Argüello. PFLP bär ansvaret för en lång rad blodiga terrorattacker genom åren och Leila Khaled är en av dess ledande företrädare.

   Så snacka om att titta bort!

  2. …jaha, så du menar att det vore ok att ”vädra” en Nazistflagga med svastikan på då……?
   Du verkar annars ganska lättkränkt själv, må jag säga.
   Du kanske anser att man ska tysta ner brott som begås i radikalkommunismens anda?
   Får jag föreslå Nordkorea som alternativt boendeland..?

 4. Terroristers unkna flaggor måste vädras ofta för att inte innehavarens lägenhet ska börja lukta ruttna lik av terrorns offer.

 5. IngaLill, du nämner händelser som ägde rum 30-40 år sedan. Det är lika illa som att hålla på och prata om de elaka vikingarna som härjade i England under medeltiden. Varför hålla på och älta gammalt skräp som är inaktuellt sedan länge? PFLP är idag ett etablerat parti, och jag är ytterst tveksam till att de skulle stå för samma värderingar idag angående våld. Tider och attityder förändras ju, annars hade vi fortfarande haft adel, präster, borgare och bönder idag i Sverige. Vilket vi indirekt egentligen har, fast nu i form av politiker, rika, ännu rikare och vanliga arbetare.

  Kid, det är givetvis inte ok att vädra en svastikaflagga heller, men jag skulle fan inte ringa polisen och gråta för det. De har väl tillräckligt att göra med att ta hand om våldsbenägna AFA-iter som ser våld mot tillåtna demonstrationer som en rättighet. Ingenstans skriver jag att man ska tysta ner brott, men precis som att jag inte skulle ringa polisen för att nån går mot röd gubbe skulle jag inte ringa polisen för att nån tönt gör en ”hitlerhälsning”.

Kommentarer avstängda