HJÄLP! Ingen TV på Höglandet – rutan svart | Höglandsnytt
Aneby Eksjö Höglandet Nässjö Toppnyheter Tranås Vetlanda Ydre

HJÄLP! Ingen TV på Höglandet – rutan svart

Tisdagen den 5 september genomför Teracom en omfattande frekvensomläggning från sändare i norra Småland och stora delar av Östergötland. Hushåll som tar emot tv via det digitala marknätet påverkas av förändringarna. Arbetet beräknas pågå mellan klockan 10 och 18.

Tisdagen den 5 september är det dags för norra Småland och stora delar av Östergötland att genomföra frekvensförändringar för tv. Under dagen mellan klockan 10 och 18 kommer det vara uppehåll och störningar i tv-sändningarna. Kommuner och orter som påverkas är Jönköping, Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås, Vaggeryd, Vetlanda, Ydre, Boxholm, Kinda, Linköping, Motala, Mjölby, och Åtvidaberg.

– Det är ett relativt stort område med många hushåll som tar emot tv via marknätet. Vi är dock väl förbereda och kommer gör allt vi kan för att det ska ske så enkelt och smidigt som möjligt för alla tittare, säger Marcus Hartmann, kommunikationschef på Teracom, i ett pressmeddelande .

Teracom genomför en frekvensomläggning i marknätet för att frigöra det så kallade 700 MHz-bandet i enlighet med ett regeringsbeslut. Omläggningen säkrar att tv-tittarna har tillgång till samma kanalutbud som tidigare.. Arbetet, som inleddes i mars 2016, innebär att frekvenser för tv-sändningarna i marknätet byts och därför behöver tittare som tar emot tv-sändningar via det digitala marknätet med egen antenn göra en kanalsökning efter klockan 18.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook