HJÄLTARNA – HA74s monstervändning

HA74 spelade en av säsongens viktigaste matcher på bortais under onsdagskvällen mot Halmstads HF. Matchen gällde kampen om segern i kvalserien och en plats i hockeyettan nästa säsong.
UPPDATERAD: 2105, 2117

Det var en jämnt match och efter andra perioden låg HA74 under med 1-0.
Några minuter in i tredje perioden kom kvitteringen i powerplay.

David Ärleskog revanscherade sig efter sin utvisning i första perioden som innebar Halmstads ledningsmål. I mitten av tredje perioden gjorde han 1-2.

Halmstad tog ut målvakten, tog timeout och satte in målvakten igen. Sedan gjorde HA74 1-3 med knappt 1,5 minut kvar av matchen. 1-4 kom också med bara fyra sekunder kvar.

Vinst 1-4 och serieledning på målskillnad för HA74 med två omgångar kvar.

Mellan HA74s båda segermål bröt det dock ut oroligheter på isen och det blev bråkigt mellan domare och spelare. Två Halmstadsspelare fick matchstraff för att ha gett sig på domarna och för hög klubba. En HA74-spelare fick 10-minutersutvisning efter konflikt med domare.