Eksjö Höglandet

HJÄLTEN: Högländare mönstrar på världens största båt

Narkossjuksköterskan Mariette Karlsson på operations- och intensivvårdskliniken på Höglandssjukhuset i Eksjö är nu volontär på sjukhusbåten African Mercy ship på Afrikas västkust, rapporterar regionledningen.

Det handlar om världens största sjukhusbåt som ligger i hamn i Cotonou i Benin fram till juni.
– Jag tolkar det som att jag blir assistent till den som är ansvarig för narkosen under operationerna. Jag vet inga detaljer, men tror att detta är en mycket välorganiserad verksamhet, sa Mariette Karlsson i ett nyhetsmeddelande inför avresan.

Hennes resa är möjlig tack vare ett Thorfinn-stipendium, en stiftelse som sjuksköterskan Signe Thorfinn grundade för att ge sjuksköterskor möjlighet till fortbildning – gärna utomlands.

– Jag har väl alltid känt att jag vill pröva att arbeta utomlands och hjälpa andra människor. Vi tänker nog inte alltid på hur bra vi har det i Sverige, säger Mariette Karlsson.

African Mercy ship är en internationell biståndsorganisation som grundades 1978, och som lägger till i olika hamnar runt Afrikas kust för att erbjuda sjukvård gratis. Varje år arbetar omkring 1400 volontärer på båten

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook