Ekonomi Höglandet Jönköping Jönköpings län Nässjö Toppnyheter

HJÄLTEN – Nässjöpolitiker kan rädda dina skattepengar efter groteska skandalen

”Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet ger uppdrag om förbättrad planering och uppföljning för Smålands Musik och Teater”, meddelar nu regionledningen på fikonspråk. Nu sätter en Nässjöpolitiker på hårdhandskarna för att få ordning på Jönköpingsbornas brutala slöseri med skattebetalarnas pengar, dina pengar.

Det handlar om att kulturansvariga lyckats gå med förlust på en uppsättning av en föreställning (Les Miserables) i Jönköping. Och inte vilken förlust som helst. 5,6 miljoner kr back handlar det om.

Skattebetalarna på Höglandet har redan fått se sina pengar går till att bygga kulturhuset Spira för en halv miljard kronor i Jönköping. Spira har sedan dess kantats av skandal efter skandal. Tills nu när skandalösa felräkningar lett till förlust på 5,6 miljoner kr. Anledningen är att kulturledningen budgeterat fel, räknat fel på löner, OB-tillägg, traktamenten och hyra av utrustning, rapporterar SR.

Ordförande i nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet, Nässjöpolitikern Malin Olsson (m), ger nu regiondirektör Agneta Jansmyr i uppdrag att ”lämna förslag på beslut för förbättrad planering och uppföljning av större produktioner vid Smålands Musik och Teater”.

Uppdragets tanke är att ”förebygga budgetavvikelser samt tidigt uppmärksamma och bedöma riskfaktorer”. Förslaget presenteras för presidium och nämnd vid ordinarie möten i januari 2018. Till dessa möten är också direktör Lars Johansson uppkallad att berätta om Smålands Musik och Teaters preliminära resultat 2017 och planering inför 2018.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook