HJÄLTEN – Vetlanda BK-stjärnan sänkte Hammarby

Idag var Vetlanda BK:s Johan Löfstedt tillbaka i slutspelsserien mot Hammarby. Och som han var det.

Med fem minuter kvar att spela av ”sudden death” drog han in 5-4 på en hörnretur och kvitterade matchserien till 1-1.

Det var stor dramatik i Sapa Arena och de dryga 1700 åskådarna bjöds på bandyraffel av högsta sort. Och även mycket bra bandy.
Hammarby tog ledningen med 0-1 men med tre mål inom loppet av två minuter vände VBK på steken till 1-3.

Joakim Andersson gjorde två mål och Jesper Hvornum slog in en straff. Men sedan var det Hammarbys tur att göra tre raka mål. 53 minuter in i matchen stod det 3-4. Hvornums klubba var dock glödhet och i 66:e minuten placerade han en högerhörna till 4-4.

Det skulle inte bli några fler mål under ordinarie matchtid varför förlängning, 2×10 minuter fick tillgripas, eller sudden death, första målet vinner.

Och med fem minuter kvar av den skapade Tobias Nyberg en vänsterhörna. Och det var returen på denna som Löfstedt slog till på. Noterbart är då också att VBK var en man kort eftersom Simon Lundström satt utvisad.

Och att lagens VM-spelare, Christoffer Fagerström, Alen Dzhusoev och Joakim Andersson tidigare suttit på samma botbänk.
Därmed har lagen vunnit varsin match. Matchserien fortsätter nu på tisdag i Stockholm och på torsdag väntar en ny match i Sapa Arena. Som vanligt storspelade David Borvall i VBK-målet.