Eksjö Nyheter

Hjältevadshus satsar på framtiden

Hjältevadshus vd Henrik Österberg tillkännager nysatsningen i Hjältevad

Som tidigare förväntat har hustillverkaren Finndomo bytt namn tillbaka till det anrika Hjältevadshus. Namnbytet skedde vid en ceremoni vid husfabriken i Hjältevad idag måndag. ”Vi går en bra framtid till mötes. Vi kommer att bli bäst”, fastslår bolagets vd Henrik Österberg. Alla anställda vid fabriken i Hjältevad kommer att få jobba kvar och Hjältevadshus siktar på att bygga 250 bostäder närmaste året.

Inför anställda och media hissades den nya Hjältevadshusflaggan vid fabriken i Hjältevad idag måndag förmiddag. Henrik Österberg var full av tillförsikt och menar att bolagets svåra tid tillhör det förgångna. Efter att det tidigare finländska moderbolaget lämnade Finndomo i Sverige åt en rekonstruktion har bolaget lagt ner sin verksamhet i Hässleholm och all tillverkning är numer förlagd till Hjältevad. Västgötska it- och förvaltningsbolaget Pulsen köpte Finndomos svenska del och har gått in med nya pengar.
Hjältevadshus omfattning är nu anpassat till marknaden och betalningsförmågan berättar Henrik Österberg och några expansionsplaner finns inte.
”Vi ska inte bli störst. Det räcker med att vara bäst”, säger han vid en presskonferens efter namnbytesceremonin.
Inslag från ceremonin i Hjältevad finns på Höglandsnytt TV.

De 120 anställda vid fabriken i Hjältevad jobbar vidare som förut. 250 bostäder ska byggas närmaste året. Dels villor och dels lägenheter och grupphus åt andra företag. Där har bolaget en större försäljning på gång.
”Vi hoppas kunna berätta om det inom kort”, säger Henrik Österberg.

För att nå ut med sitt nygamla varumärke (Hjältevadshus har funnits sedan 1947) ska nu säljkåren förstärkas, meddelar Henrik Österberg.

Se mer på Höglandsnytt TV.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook