HOCKEYFIASKO: Lagen spelade för länge – domaren fattade ingenting

Det blev en dunderskandal för domarna i kvalseriematchen mellan Värnamo GIK och Mjölby HC under onsdagskvällen.

Både Mjölby HC och Värnamo GIK kämpar om att kunna knipa uppflyttningsplatsen till hockeyettan.
MHC ledde stor del av matchen men V-GIK lyckades komma tillbaka och kvitterade med bara någon minut kvar av ordinarie tid.

Förlängningen blev mållös och pågick länge. Väldigt länge. Alldeles för länge.
Sudden skulle ha pågått i fem minuter men lagen spelade vidare efter beslut av domaren som uppenbarligen inte kände till reglerna trots att ett antal spelare påpekade att det är 5 minuters sudden + straffar som gäller.

I sudden avgjorde Mjölby HC men det skedde efter att fem minuter spelats.
Det tog dock tid för domarna att inse vidden av misstaget.
När spelarna redan var påklädda och duschade, några MHC-spelare ska t o m redan ha suttit på spelarbussen, kom besked om att matchen skulle avgöras igen men på straffar. Värnamo vann straffläggningen och matchen till slut med 5-4.

Det är inte omöjligt att Mjölby HC överklagar domslutet.